Jaką lodówkę wybrać?

Treści dodano: 10-02-2012, Tagi: agd, umeblowanie, komfort

Jedyne co obecne lodówki mają wspólnego ze starymi modelami, które na pewno każdy z nas jeszcze pamięta to to, że służą do tego samego celu czyli przechowywania żywności. Jeśli zaś chodzi o wygląd, a nawet komfort korzystania różnią się znacznie. To, jaką wybierzemy lodówkę w dużej mierze zależy od tego jaką mamy kuchnię. Do dość sporych pomieszczeń kuchennych z powodzeniem można wstawić bardzo modne ostatnio lodówki dwuskrzydłowe. Są one bardzo ładne i ciekawe. Jednak są szerokie, zatem w małej kuchni raczej się nie sprawdzą, bo zajmują dużo miejsca. W takiej sytuacji możemy wybrać również dużą lodówkę (o nawet większej pojemności), ale nie szeroką, a wysoką. Również jest to rozwiązanie godne uwagi. Oczywiście mamy do wyboru nie tylko białe lodówki, bo możemy wybrać sobie lodówkę w absolutnie każdym kolorze. Ciekawym rozwiązaniem jest także zabudowanie lodówki. Kuchnia dzięki temu wygląda naprawdę estetycznie i oczywiście interesująco. Najczęściej lodówkę zabudowuje się tak, by była integracyjną częścią pozostałych mebli kuchennych.





Przeczytaj także:


Podłoga w kuchni.


W kuchni świetnie sprawdzą się takie materiały podłogowe jak płytki ceramiczne lub panele. Z dywanu czy też wykładziny dywanowej lepiej zrezygnować. W końcu kuchnia jest miejscem gdzie przygotowujemy posiłki. Nie trudno więc o ciężkie do usunięcia plany jak plamy z tłuszczu lub warzyw i owoców. Zaś płytki czy panele ...


Czujnik dymu i czadu.


Faktem jest iż kuchnia to w pewnym sensie jedno z takich miejsc w domu gdzie może dojść do poważnego wypadku. I nie chodzi tutaj wyłącznie o to, że będąc nieostrożnymi możemy zranić się nożem. Chodzi o rzeczy o wiele bardziej poważne i niebezpieczne jak przykładowo pożar. Warto zatem zainwestować w taki sprzęt ...


Popularna mikrofalówka w każdym domu?


Rzeczywiście teraz już chyba mało kto nie posiada takiego sprzętu jak kuchenka mikrofalowa czyli potocznie mówiąc mikrofalówka. Jest to urządzenie bardzo przydatne, o ile nie „gotujemy” w niej obiadu, a jedynie raz na jakiś czas coś w niej odgrzewamy. Wiadomo bowiem, że przyrządzanie potraw w kuchence mikrofalowej ...