Podłoga w kuchni.

Treści dodano: 10-02-2012, Tagi: podłoga, materiały

W kuchni świetnie sprawdzą się takie materiały podłogowe jak płytki ceramiczne lub panele. Z dywanu czy też wykładziny dywanowej lepiej zrezygnować. W końcu kuchnia jest miejscem gdzie przygotowujemy posiłki. Nie trudno więc o ciężkie do usunięcia plany jak plamy z tłuszczu lub warzyw i owoców. Zaś płytki czy panele wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczką i będzie po problemie. Jeśli mamy w kuchni piec kaflowy na pewno powinniśmy wokół niego wyłożyć płytki (reszta podłogi może być zrobiona w panelach). Może bowiem zdarzyć się tak, że kiedy będziemy przykładać do pieca wypadnie nam na podłogę przy piecu rozżarzony kawałek węgla czy drewna. W ten sposób na trwałe moglibyśmy uszkodzić panele. Zaś dobrej jakości płytki podłogowe nie ulegną zniszczeniu. Obecnie mamy tak ogromny wybór zarówno płytek ceramicznych jak i paneli, że bez żadnego trudu dobierzemy pasujące do siebie płytkę i panel. A taka podłoga będzie urozmaicona więc będzie także ciekawie wyglądać. Pamiętajmy tylko o tym, by nie inwestować w najtańsze materiały.




poprzednia     1 2 [3]